Încarc Evenimente

ELSA, la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”

Vineri, 20 septembrie, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, a debutat a VIII-a ediție  Freshers’ Week, organizată de ELSA – Asociația Europeană a Studenților în Drept – , cea mai mare asociație de studenți din lume, care își propune, prin formatul său, să ofere proaspeților studenți o viziune comprehensivă asupra parcursului universitar, astfel încât aceștia să se familiarizeze cu domeniul juridic și cu oportunitățile academice, încă din primele zile ale studenției.

În cadrul evenimentului de deschidere, conf. univ. Mireille Rădoi, directorul general al BCUB, a susținut un discurs de bun-venit, în care a subliniat importanța ELSA, care „reunește studenți din toată Europa în jurul valorilor dreptății, echității și colaborării”. De asemenea, i-a felicitat pe cei prezenți pentru alegerea de a studia Dreptul, „o ramură esențială pentru oricare societate democratică”.

Mireille Rădoi i-a îndemnat să fie „cumpătați, înțelepți și curajoși”, astfel încât să practice dreptate ca „virtute cardinală” și i-a asigurat că „vor avea în BCUB nu doar o platformă de studiu de cea mai bună calitate, ci și un loc al întâlnirilor cu profesorii și mentorii lor, un spațiu în care pot participa tot timpul la evenimente culturale de excepție”.